torstai 2. elokuuta 2018

Tunturitytöt Perhonjokilaakso-lehdessä kesäkuu 2017

Tästä lähdetään liikkeelle;
Juttu julkaistu Perhonjokilaakso-lehdessä kesäkuussa 2017

Moikka!

Me ollaan sisarukset Saana ja Salla Koskimäki Räyringistä. Yleisurheilua me ollaan harrastettu ihan pienestä pitäen, mutta kouluikäisenä aloitettiin harjoittelu ja kilpaileminen. Aluekisoista kipinä kilpailemiseen syttyi ja nyt vähän tavoitteellisempaa treenaamista on takana pari vuotta.

Meiltä kysytään usein, että mikä on sun laji. Siihen on tosi vaikeaa vastata, koska kivoja yu-lajeja on niin paljon ja me ollaan monissa lajeissa suhteellisen tasaisia. Ja me tehdään paljon myös sellaisia lajeja joissa ei ole varsin kisamenestystä tullut, mutta niitä on ihan vaan hauska kokeilla.

Moukari ja ottelun lajit on olleet meille ne lajit, joissa sitä kisamenestystäkin on tullut. Keväällä käytiin hallikisareissu Tampereella Junior Indoor Gamesissa ja sieltä jäi niin hyvä fiilis, että päätettiin aloittaa kesän kilpailukausi kesän suurimmassa lasten ja nuorten yleisurheilutapahtumassa 9.-11.6.2017 Lahdessa, Youth Athletics Gamesissa.

Viikonlopun menestys Lahdessa oli ihan huikeaa. Perjantaina, ensimmäisenä kisapäivänä Salla onnistui Stadionilla suorituksissaan ja voitti T13 sarjan kuulantyönnön ennätyksellään 12.69. Saanan laji oli T11 pituus, jossa hän hyppäsi uuden ennätyksensä 3,97 mutta karsiutui kuitenkin kovatasoisesta finaalista. Toinen kisapäivä käytiin heittolajien osalta Radiomäen kentällä tosi helteisessä säässä ja heti aamusta Saana urakoi itsensä T11 kuulan finaaliin sijoittuen lopulta kahdeksanneksi. Iltapäivällä Salla nappasi moukarin T13 sarjan voiton tuloksella 46,82 joka on nyt myös uusi piirinennätys. Kolmantena kisapäivänä palattiin Lahden Stadionille ja Saana heitti keihästä aina finaaliin saakka, sijoittuen tuloksissa hienosti seitsemänneksi omalla ennätyksellä 23,66. Sunnuntain T13 60m aitajuoksussa Salla juoksi loistavan juoksun alkueristä finaaliin ja lopputuloksissa koko kilpailun kuudenneksi uudella ennätyksellään 9,77.

Nyt odotellaan kovasti seuracup-osakilpailuja, joihin mennään kisaaman täysillä muttei tosikkoina, vaan nautitaan tunnelmasta, yhdessäolosta ja joukkueena tekemisestä. Kaustisen Moukarikarnevaali kuuluu tottakai kesän ohjelmaan, samoin huipentumat myöhemmin kesällä. Tavoitteena on testata omia rajoja ja saavuttaa uusia ennätyksiä eri lajeissa.

Me ollaan oltu onnekkaita ja saatu ympärille hyvä tiimi; valmentajat ja treenikaverit. Meitä on yleisurheilussa auttanut myös tosi paljon vanhempien mukanaolo, tuki ja innostus sekä vahva luottamus meidän tekemiseen. Me ollaan sitä mieltä, että nuorena kannattaa kokeilla mahdollisimman monia eri lajeja, että voi löytää sellaisen joka sopii itselle ja josta tykkää. Tärkeintä on, että nauttii siitä mitä tekee.

Tsemppiä ja liikunnan iloa!

Terveisin,
Tunturitytöt Saana ja Salla



1 kommentti:

  1. Merkur Futur Adjustable Safety Razor - Deccasino
    Merkur Futur Adjustable Safety Razor Merkur Futur 34C is the only safety razor from Merkur, so if 메리트 카지노 you have a question, call us 바카라사이트 now for 인카지노 an

    VastaaPoista

Sallan vuosi 2019

 Syksy meni enimmäkseen kuntoutuessa selän rasitusmurtumasta ja alkuvuosi polkaistiin kevyesti käyntiin Vetelin yläkoulun urheiluakatemiaryh...