sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Sallan vuosi 2019

Syksy meni enimmäkseen kuntoutuessa selän rasitusmurtumasta ja alkuvuosi polkaistiin kevyesti käyntiin Vetelin yläkoulun urheiluakatemiaryhmän Vuokatin urheiluopistovierailulla tammikuussa. Liikunnallista tekemistä oli päivät täynnä, ja Salla kokeili ( oikeasti!) ihan ensimmäistä kertaa jopa laskettelua. Kotimatkalle lähdettiinkin sitten jääpussi polven päällä, pieni haaveri oli sattunut rinteen alastulossa.

Maaliskuussa haettiin kokemusta Helsingin Liikuntamyllyn SM-hallimoniotteluista. Salla oli T15 5-ottelun 13. (62 osallistujaa). Yksi lajivoittokin tuli, kuulasta. Syksyn pitkä harjoittelutauko näkyi tuloksissa, mutta yllättäen lopputuloksissa pistesijoihin ei kuitenkaan jäänyt kovin isoa eroa. Viikkoa myöhemmin Tampere Junior Indoor Gamesissa Salla pääsikin kiipeämään T15 kuulan palkintojenjaossa korkeimmalle korokkeelle voittotuloksella 13.91. TJIG:n keihästuloskaan ei ollut hassumpi, 45.44 tuloksella Salla saavutti kilpailussa hopeaa.

Maaliskuun puolivälissä matkattiin uudelleen Tampereen Pirkkahalliin, tällä kertaa keihään talvimestaruuskisoihin. Ennen SM-kilpailua heitettiin nuorempien sarjat kansallisena kisana. T15-sarjan  voitto irtosi hienolla tuloksella 46,56. Tuolla tuloksella noustiin myös  kaikkien aikojen hallitilastossa sijalle 10!

YAG viikonloppu kesäkuussa 2019 Lahdessa oli kaksijakoinen;  T15 kuulassa armoa ei kilpakumppaneille annettu, voitto irtosi viimeisen kierroksen työnnöllä tuloksella 13.21. 80m aitajuoksu ei Sallalta Lahdessa sujunut ollenkaan odotusten mukaisesti, tahmean lähdön jälkeen aidat kolisivat ja maaliviiva ylittyi lopulta ajassa 13.09. Elokuun alussa sama juoksumatka taittui seuracup-osakilpailuissa jo hieman mallikkaammin, aikaan 12,84.

Ennen koulujen alkua palattiin vielä Lahteen 15-ja 14 vuotiaiden SM kilpailuihin. Lauantaipäivän keihäskilpailu oli kovatasoinen ja jännittävä, Sallan kauden paras tulos 46,42 riitti lopulta T15 keihään neljänteen sijaan. Hotellissa illalla keskusteltiin pikkusiskon kanssa selkäkivuista, vanha vaiva oireili ilmoitteli itsestään. Toisen kisapäivän kuulantyönnön pronssimitali tuloksella 13,03 oli "työvoitto" ja  tähänastisen urheilu-uran kolmas henkilökohtainen SM-mitali tuliaisina kotiin palkintokaappiin.

Lahden SM-kilpailuja seuraavalla viikolla varattiin aika lannerangan magneettikuviin, joista löydöksenä rasitusosteopatiaa Sallan L5 nikaman etukaaressa. Alkoi uusi kuntoutusjakso.

Syyskuussa haettiin myös toimihenkilökokemusta Ylivieskan SM-viesteistä, joiden järjestelyistä KP-V vastasi yhdessä YK:n kanssa. Salla toimi koko kisaviikonlopun lähdön järjestelyissä pienten korinkantajien "emona". Tehtävä oli koleassa säässä haastava mutta mielekäs ja jälleen yhtä kokemusta rikkaampana jatketaan kohti uutta kilpailukautta.